آموزش جامع SQL Server 2022
درس اول
درس اول – مباحث بنیادی پایگاهداده
تقریباً بیشتر برنامههای کاربردی، امروزه به روش پایگاهداده طراحی میشوند. پایگاهداده امکان ذخیرهسازی متمرکز داده با حداقل افزونگی و استفادهی اشتراکی توسط کاربران مختلف را میدهد. ۱-۱ بررسی اولیه ۱-۱-۱ داده چیست شکل ۱-۱ داده (data) دارای تعاریف مختلفی است، به طور کلی دادهها کلمات و ارزشهای واقعی هستند که از طریق مشاهده و تحقیق …
A
درس اول
درس دوم
درس دوم – نصب و راه اندازی SQL Server 2022
نیازمندیهای SQL Server 2022 برای اینکه سرور SQL خود را راهاندازی کنیم، نیاز داریم بدانیم که این سرور چقدر از منابع سختافزاری ما را قرار است مصرف کند، برای همین به جدول ۱-۲ توجه کنید. جدول ۱-۲ نیازمندی سختافزاری جدول ۲-۲ نشان میدهد که کدام نسخه های SQL Server 2022 با کدام نسخههای Windows سازگار …
B
درس دوم
درس سوم
درس سوم – دسترسی از طریق شبکه به SQL Server
شاید شما در سازمان خود احتیاج داشته باشید که همزمان چندین کاربر به SQL سرور شما متصل شوند و این کار نیاز به فعالکردن دسترسی از طریق شبکه به SQL است. شما میتوانید سرور SQL خود را عضو شبکه دومین خود کنید و به کاربرانی که نیاز به دسترسی به پایگاهداده دارند، دسترسی لازم را …
C
درس سوم
درس چهارم
درس چهارم – نصب و راهاندازی SQL Server 2022 در لینوکس Ubuntu
تا به اینجا توانستیم نرمافزار SQL را بر روی ویندوز نصب کنیم و آن را اجرا و از راه دور به آن متصل شویم، اما شرکت مایکروسافت در نسخههای جدید خود، توانایی نصب SQL را بر روی سیستمعامل لینوکس فعال کرده است که با هم در این قسمت نحوهی راهاندازی آن را فرا خواهیم گرفت. …
ِD
درس چهارم
درس پنجم
درس پنجم – ایجاد پایگاه داده و کار با آن
ایجاد پایگاهداده در ادامه ی کار میخواهیم برای شروع، یک دیتابیس ایجاد و بر روی آن کارهای مختلفی را انجام میدهیم، ایجاد دیتابیس را میتوانیم به دو صورت انجام دهیم، یکی بهصورت گرافیکی و از طریق نرمافزار SSMS و یکی از طریق کد T-SQL که در ادامه هر دو روش را بررسی خواهیم کرد. برای …
E
درس پنجم
درس ششم
درس ششم – تعریف پرسوجو یا Query در SQL
یکی از اصلیترین موضوعاتی که در SQL باید بررسی شود بحث پرسوجو و یا همان Query است، هر پرسوجو میتواند شامل چندین دستور باشد که در زیر آنها را بررسی میکنیم. ۳-۱-۵-۱ بررسی دستور SELECT برای اینکه در SQL اطلاعات را از جدولهای بازیابی به قولی فِچ کنیم از دستور SELECT استفاده میکنیم، در زیر …
F
درس ششم
درس هفتم
درس هفتم – بررسی دستور WHERE در SQL
دستور شرطی که در قسمت دستور UPDATE مقداری بررسی کردیم، شکل کلی دستور بهصورت زیر خواهد بود SELECT column1, column2, … FROM table_nameWHERE condition; در دستور بالا، SELECT نوشتیم که ستونهای column1, column2 را در خروجی نمایش دهد، اما در آخر از دستور WHERE استفاده شده و شرطی بر خروجی قرار داده است. مثال یک …
G
درس هفتم
درس هشتم
درس هشتم – دستورات SQL – قسمت اول
بررسی دستور IN این دستور اصولاً در یک شرط به کار گرفته میشود و مشخص میکند چه گزینههایی باید در خروجی نمایش داده شود، شمای کلی دستور IN بهصورت زیر است: SELECT column_name(s)FROM table_nameWHERE column_name IN (value1, value2, …) ; روش دیگری نیز برای بهکارگیری دستور IN وجود دارد که شکل کلی آن بهصورت زیر …
H
درس هشتم
درس نهم
درس نهم – دستورات SQL – قسمت دوم
بررسی Wildcards این دستور در کنار دستور LIKE استفاده میشود و برای جستجو و جایگزینی در یک رسته کاربرد دارند، در زیر کاراکترهایی که میتوان بهعنوانWildcard در دستورات استفاده کرد. جدول ۸-۳ بررسی Wildcard Symbol توضیحات مثال % صفر یا اکثر نویسهها را نشان میدهد. bl% کلماتی مانندbl, black, blue, و blobرا پیدا میکند. _ …
I
درس نهم
درس دهم
درس دهم – بررسی JOIN در SQL
یکی از مهمترین دستوراتی که در SQL میتوان نام برد، دستور JOIN است که این دستور اساساً برای ترکیب و بازیابی دادهها از دو یا چند جدول مورد استفاده قرار میگیرد. در یک پایگاهداده، رابطهای در دنیای واقعی، دادهها در تعداد زیادی جداول ساختار مییابند و به این دلیل، دائماً باید به این جداول متصل …
J
درس دهم
درس یازدهم
درس یازدهم – بررسی دستور synonym
با دستور synonym میتوانید برای جداول خود مترادف درست کنید، یعنی میتوانید به جای نام اصلی جداول و View، یک نام جدید به آنها تخصیص دهید و در کد اجرا کنید؛ در زیر شکل کلی این دستور را مشاهده میکنید. CREATE SYNONYM synonym_nameFOR object; برای اینکه بیشتر با این دستور آشنا شویم، دستور زیر را …
K
درس یازدهم
درس دوازدهم
درس دوازدهم – کار باView در SQL
Viewها یک سری از جداول هستند که میتوانند بهصورت دقیقتر و بهتر نتیجهی دستور SELECT را در خروجی نمایش دهند، البته به این موضوع توجه کنید که VIEW شامل جداول مجازی هستند و ربطی به جدول اصلی در دیتابیس ندارند و به این دلیل هیچ چیزی را در خودشان ذخیره نمیکنند، یعنی تنها برای نمایش …
L
درس دوازدهم
درس سیزدهم
درس سیزدهم – بررسی FileStream در SQL Server
در نرمافزار SQL قابلیتی طراحی شده که بتوانید فایلهایی با حجم بالا را درآن ذخیره کنید. همیشه این طور نیست که فقط دادههای متنی در دیتابیس ذخیره شوند، بلکه دادههایی مانند: عکس، موسیقی، فیلم نیز میتوانند در SQL ذخیره شوند، اما برای این کار باید از قابلیت FileStream در SQL استفاده کنید؛ در نسخه های قدیمی …
M
درس سیزدهم
درس چهاردهم
درس چهاردهم – ارتباط با SQL از طریق Visual Studio
یکی از ابزارهای مهم در صنعت برنامهنویسی و پایگاهداده، نرمافزار عالی Visual Studio است که ما را در ارائهی راحتتر و بهتر کار یاری میکند؛ برای اینکه از آخرین نسخهی این نرمافزار استفاده کنید، میتوانید از لینک زیر آن را دانلود کنید: https://dl2.soft98.ir/programing/Microsoft.Visual.Studio.2022.16.9.1.html بعد از دانلود، آن را بر روی سیستم خود نصب کنید؛ توجه …
N
درس چهاردهم
درس پانزدهم
درس پانزدهم – واردکردن فایل اکسل در SQL
شما حتماً با فایلهای اکسل کار کردید و کارهای روزمرهی خود را در آن انجام میدهید، مانند: اطلاعات حسابداری، ورود و خروج به شرکت و … که این نرمافزار را میتوان یکی از نرمافزارهای پرکاربرد در سطح جهان دانست. اگر شما یک فایل اکسلی داشته باشید و بخواهید آن را وارد جداول SQL کنید، باید …
O
درس پانزدهم
درس شانزدهم
درس شانزدهم – امنیت در SQL Server
یکی از مهمترین بخشهایی که باید به آن توجه کرد امنیت در SQL است که اگر درست به آن توجه نکنیم میتواند باعث ایجاد مشکلات امنیتی و درز اطلاعات مهم سازمان خواهد شد. زمانی که یک دیتابیس را ایجاد میکنید، امنیت زیادی نخواهد داشت و اگر روش ایجاد امنیت بر روی دیتابیس را ندانید، شاید …
P
درس شانزدهم
درس هفدهم
درس هفدهم – رمزگذاری بر روی دیتابیس
یکی از مهمترین کارها در SQL ایجاد امنیت برای دیتابیسها و ستونهای جدول آن است که با این کار دسترسی به اطلاعات دیتابیس کار هرکسی نخواهد بود و طرف باید رمز عبور و گواهینامه موردنیاز را داشته باشد. مثلاً شما در جدول خود یک ستون دارید که نمیخواهید کس دیگری بتواند اطلاعات آن را مشاهده …
P
درس هفدهم
درس هجدهم
درس هجدهم – پشتیبانگیری و بازیابی در SQL 2022
میتوان یکی از مهمترین بخشهای یک سیستم نرمافزاری را بخش پشتیبانی و بازیابی آن بیان کرد. در سازمانهای بزرگ مانند بانکها در یک ثانیه چندین هزار رکورد در دیتابیس و جداول ثبت میشود و اگر چنانچه از دیتابیس مورد نظر پشتیبان نداشته باشید با ازدسترفتن اطلاعات اصلی دیگر نمیتوانید به آن اطلاعات دسترسی داشته باشید …
P
درس هجدهم
درس نوزدهم
درس نوزدهم – پشتیبانگیری بهصورت دستی در SQL
تا به اینجا توانستیم از طریق Maintenance Plans و بهصورت اتوماتیک از دیتابیسها پشتیبان تهیه کنیم، اما اگر بخواهید بهصورت دستی و سریع از دیتابیس مورد نظر پشتیبان تهیه کنید باید بهصورت زیر عمل کرد. بهمانند شکل ۴۲-۵ بر روی دیتابیس مورد نظر خود کلیک راست کنید و از قسمت Tasks گزینهی Backup را انتخاب …
P
درس نوزدهم
درس بیستم
درس بیستم – Attach و Detach کردن دیتابیس
برای اینکه بتوانید یک دیتابیس را از لیست SQL مخفی و یا آن را اضافه کنید باید از این دستورات استفاده کنید، برای این کار بهمانند شکل ۵۳-۵ بر روی دیتابیس مورد نظر کلیک راست کنید و از قسمت Tasks گزینهی Detach را انتخاب کنید. شکل ۵۳-۵ در شکل ۵۴-۵ باید دو تیک مرود نظر …
P
درس بیستم
درس بیست و یکم
درس بیست و یکم – پشتیبانگیری SQL از طریق نرمافزار Veeam Backup
یک نرمافزار قدرتمند در پشتیبانگیری است که حداکثر اطمینان را برای شما به ارمغان میآورد؛ با این نرمافزار فوقالعاده میتوانید از نرمافزارها، فایلها، سایتها و… پشتیبان تهیّه کنید و کمتر از چند ثانیه آن را برگردانید. نرمافزار Veeam، یکی از بهترینها در بازار نرمافزارها است و بهخاطر اطمینان کامل در بازگردانی اطّلاعات، رقیبی مقابل خود …
P
درس بیست و یکم
درس بیست و دوم
درس بیست و دوم – پشتیبانگیری از ماشین مجازی
خوب در ادامه میخواهیم از ماشین مجازی پشتیبان تهیه کنیم، برای این کار بهمانند شکل ۱۰۷-۵ واردBackup & Replication شوید و از منوی بالایی بر روی Backup Job کلیک کنید و بعد گزینهی Virtual machine را انتخاب کنید. شکل ۱۰۷-۵ اضافهکردن ماشین مجازی در شکل ۱۰۸-۵ یک نام بهدلخواه وارد و بر روی Next کلیک …
P
درس بیست و دوم
درس بیست و سوم
درس بیست و سوم – نصب و راهاندازی سرویس Replication
برای راهاندازی این سرویس نیاز به سه سرور داریم تا بتوانیم این سرویس را پیادهسازی کنیم، در شکل ۴۴ سه سرور را برای این کار مشاهده میکنید، سرور SQLServer که سرور اصلی میباشد و نقش Publisher & Distributor را بازی میکند، در سرور DB-2 و DB-3 نقش Subscriber را دارند، برای اینکه سرورها را ایجاد …
P
درس بیست و سوم
درس بیست و چهارم
درس بیست و چهارم – نصب و راه اندازی SQL Reporting Service
سرویس SSRS یا همان SQL Server Reporting Service یک سرویس برای گزارشگیری از عملکرد شما در SQL است و حتی سازمانهایی که از SQL استفاده نمیکنند این قابلیت وجود دارد که سرویس Reporting به پایگاه دادههای دیگر متصل شود و یک گزارش کامل از آنها تهیه کند، در نظر داشته باشید این سرویس بسیار کارآمد …
P
درس بیست و چهارم
درس بیست و پنجم
درس بیست و پنجم – نصب و راهاندازی Power BI
Power BI بعد از معرفی توسط مایکروسافت تبدیل یک ابزار محبوب در هوش تجاری شده است و کاربران زیادی به علت زیبایی، سهولت و کیفیت از این نرمافزار استفاده میکنند، برای استفاده از این نرافزار باید لایسنس آن را تعریف کنید، البته لایسنس رایگان آن در اینترنت وجود دارد اما بعضی از دوستان همین لایسنس …
P
درس بیست و پنجم
درس بیست و ششم
درس بیست و ششم – راه اندازی SQL Failover Clustring
زمانی که صحبت از SQL Server است، یعنی اینکه دسترسی به دادههای آن در یک لحظه هم نباید با اختلال روبرو شود و برای حل این مشکل باید یک راهکار پیادهسازی کرد تا سرویسهای SQL جتی برای ثانیهای از کار نیفتن، برای حل این مشکل مایکروسافت سرویسی با نام Failover Clustering را معرفی کرد که …
P
درس بیست و ششم
درس بیست و هفتم
درس بیست و هفتم – هوش تجاری – Business Intelligence
شما بهعنوان متخصص SQL و برنامهنویس یک مجموعه عظیم قادر هستید از پیچیدهترین اطلاعات در داخل نرمافزارها با خبر شوید و مشکلات از نظر فنی نخواهید داشته باشید مثلاً میتوانید وارد دیتابیس SQL شوید و از اطلاعات جدول آن با خبر شوید، ولی اگر مدیر آن سازمان بخواهد اطلاعات مورد نظر را مشاهده کند، به …
P
درس بیست و هفتم