آموزش دوره‌ی CCNA شرکت سیسکو

درس اول
درس اول – توپولوژی‌ شبکه – CCNA
توپولوژی‌های شبکه اصولاً به شکل هندسی اتصالات ادوات شبکه به هم را توپولوژی می‌گویند که به انواع مختلف زیر تقسیم‌بندی می‌شوند: Bus Ring Star Mesh Hybrid Point to Point Point to Multi Point که هرکدام از این شبکه‌ها در جاهای مختلف به کار می‌روند. توپولوژی BUS(خطی): در توپولوژی­ Bus، همه­ی کامپیوترهای شبکه از طریق …
A
درس اول
درس دوم
درس دوم – لایه بندی شبکه – CCNA
در ساختار شبکه از دو مدل لایه‌بندی استفاده می‌شود. مدل OSI مدل TCP/IP مدل OSI: این مدل برگرفته از کلمه­یOpen System Interconnection است و برای ارتباط بین دو کامپیوتر مبدأ و مقصد به کار می‌رود. این مدل در سال ۱۹۸۰ توسط سازمان ISO طراحی و پیاده‌سازی شده است و طبق سالیان متوالی تغییراتی روی آن …
B
درس دوم
درس سوم
درس سوم – بررسی IPV4 در CCNA
در این بخش، گذری به دنیای زیبای IP ها داریم و نحوه‌ی آدرس‌دهی در شبکه را می­ آموزیم. اگر با IP ها مشکل دارید، حتماً این بخش را به ‌دقت مطالعه کنید . به هر یک از این قسمت­ ها، یک هشت‌تایی یا همان octet می­گویند. مثلاً ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ که به هر قسمت برفرض …
C
درس سوم
درس چهارم
درس چهارم – کابل‌ها در شبکه – CCNA
در این بخش، کابل‌های مختلف را بررسی می‌کنیم و با انواع آن کار می‌کنیم. کل شبکه‌های امروزی از یکی از گروه‌های کابلی زیر استفاده می‌کند. کابل هم‌محور (coaxial) زوج تابیده‌شده (twisted-pair) فیبر نوری (fiber-optic) کابل سریال کابل Console کابل هم‌محور coaxial: این نوع کابل معمولاً در بیشتر شبکه‌های امروزی استفاده می‌شود، اما فقط در استفاده‌های …
ِD
درس چهارم
درس پنجم
درس پنجم – دستگاه‌­های شبکه
Router روترها، دستگاه‌­هایی هستند که کار تفکیک شبکه­‌ها را انجام می‌­دهند و به ‌عنوان یک پل ارتباطی بین دو شبکه مختلف انجام وظیفه می‌­کنند. روترها در لایه­ ی ۳ مدل osi کار می­کنند و با IP ها سر و کار دارند و بسته­های اطلاعاتی را از یک شبکه به شبکه­ی دیگر حمل می­کنند، البته این …
E
درس پنجم
درس ششم
درس ششم – کار با IOS شرکت سیسکو – CCNA
معرفی سیستم‌ عامل دستگاه‌های شرکت سیسکو با عنوان IOS IOS مخفف کلمه­ی Internetwork operation cisco است که سیستم ‌عامل دستگاه‌هایی مانند روتر و سوئیچ است و کنترل آن از طریق خط فرمان یا همان CLI امکان‌پذیر است. ios هم در این دستگاه‌ها اطلاعات را ذخیره، بازیابی، آدرس‌دهی و … می‌کند که مانند یک سیستم ‌عامل …
F
درس ششم
درس هفتم
درس هفتم – روش‌های دسترسی و رمزگذاری CCNA
برای دسترسی به دستگاه های سیسکو چندین روش وجود دارد که هرکدام را مورد بررسی قرار می‌دهیم: پورت console این همان پورتی است که از طریق کابلConsole به روتر متصل شدیم و برای متصل شدن به یک روتر خام است که هیچ‌گونه تنظیماتی روی آن انجام‌ نشده است، برای رمزنگاری این پورت، باید کارهای زیر …
G
درس هفتم
درس هشتم
درس هشتم – مسیریابی (IP Routin) – CCNA
Routing یا مسیریابی، روشی است برای انتخاب مسیرهای شبکه‌های غیر محلی و انتقال اطلاعات به شبکه‌ای دیگر که این کار توسط پروتکل‌های مسیریابی انجام می‌شود. در مسیریابی، بهترین و کوتاه‌ترین مسیر برای رسیدن اطلاعات مشخص می‌شود که این کار توسط جدول Routing مشخص و مسیر انتخاب می‌شود، درباره­ی این موضوعات به‌طور مفصل در ادامه­ی کتاب …
H
درس هشتم
درس نهم
درس نهم – کار با پروتکل (Rip)Routing Information Protocol
این پروتکل یکی از محبوب‌ترین پروتکل‌های روتینگ و یکی از قدیمی‌ترین آن‌ها هم است. این پروتکل زیرمجموعه­ی پروتکل­های Distance Vector است و یک پروتکل IGPs است و در داخل یک AS(Autonomous System) کار می‌کند. این پروتکل، مخصوص شبکه‌های کوچک است و در شبکه‌های بزرگ بالای ۱۵روتر کاربرد ندارد. یکی دیگر از ویژگی‌های این پروتکل، این …
I
درس نهم
درس دهم
درس دهم – پروتکل IGRP
قبل از اینکه این بحث را شروع کنیم، در مورد Administrative Distance کمی صحبت می­کنیم؛ یک عدد مختص پروتکل‌های شبکه و شبکه‌های connected است. به جدول زیر نگاه کنید: Administrative Distance، معیار و ملاکی است برای انتخاب یک پروتکل از بین پروتکل‌های مختلف در یک شبکه، مثلاً اگر به یک روتر از دو طرف اطلاعات …
J
درس دهم
درس یازدهم
درس یازدهم – پروتکل EIGRP (Enhanced Interior Gateway Routing Protocol)
یکی از محبوب‌ترین پروتکل‌ها در دنیای امروز است و فقط روی دستگاه‌های سیسکو کاربرد دارد، یعنی اینکه این پروتکل ساخت سیسکو است و فقط روی ادوات سیسکو کار می‌کند، یکی از پرسرعت‌ترین پروتکل‌ها است که سرعت convergence یا هماهنگی بسیار بالایی دارد. ویژگی‌های پروتکل EIGRP: از خانواده­ی Distance Vector است، چون از یک بردار خطی …
K
درس یازدهم
درس دوازدهم
درس دوازدهم – پروتکل OSPF
پروتکل OSPF(Open Shortest Patch First) یک پروتکل آزاد است و مختص شرکت خاصی نیست و توسط سازمان IETF در سال ۱۹۸۸ نوشته شده است، مانند Eigrp نیست که فقط در روترهای سیسکو قابل اجرا باشد، بلکه در تمام روترهای شرکت‌های مختلف کاربرد دارد. پس اگر شما در شبکه‌های خود از روترهای مختلف با برندهای مختلف …
L
درس دوازدهم
درس سیزدهم
درس سیزدهم – بررسی سوئیچ لایه ­ی ۲
سوئیچ‌ها در لایه­ ی دوم مدل OSI کار می‌کنند. سوئیچ‌ها در انواع مختلف ۸، ۱۶، ۲۴ ،۴۸ پورت وجود دارد که با استفاده از آدرس Mac ترافیک را در شبکه انتقال می‌دهند که همین امر این دستگاه را با Hub متمایز کرده است، البته Bridge هم نوعی سوئیچ است، اما با پورت‌های کمتر. سوئیچ‌ها از …
M
درس سیزدهم
درس چهاردهم
درس چهاردهم – تنظیمات سوئیچ های سیسکو
سوئیچ از انواع مد در ios استفاده می‌کند که دقیقاً شبیه به روتر است و هیچ فرقی با روتر ندارد. User Mode: این مد اولین مدی است که وارد روتر می‌شویم و سطح دسترسی آن بسیار محدود است و بیشتر برای Monitoring استفاده می‌شود. وقتی وارد سوئیچ می‌شوید، خط فرمان به صورت زیر مشاهده می‌شود: …
N
درس چهاردهم
درس پانزدهم
درس پانزدهم – کار با VTP(VLAN Trunking Protocol)
این پروتکل توسط شرکت سیسکو ارائه شده است، اما انحصاری نیست و شرکت‌های دیگر می‌توانند از این پروتکل استفاده کنند. این پروتکل برای مدیریت Vlan ها و ایجاد امنیت به کار برده می‌شود. VTP به مدیر شبکه، اجازه­ی ایجاد، حذف، تغییر نام و … را می‌دهد. چند ویژگی این پروتکل: پیکربندی Vlan ها به صورت …
O
درس پانزدهم
درس شانزدهم
درس شانزدهم – کار با Inter Vlan Routing
آیا این موضوع به ذهن شما رسیده که وقتی دو کامپیوتر در دو Vlan متفاوت قرار دارند، راهی وجود دارد که این دو بتوانند باهم در ارتباط باشند؟، بله این راه از طریق Inter vlan Routing امکان‌پذیر است، یعنی از طریق یک روتر ارتباط Vlan های تعریف‌شده در سوئیچ را باهم برقرار می‌کنیم. همان‌طور که …
P
درس شانزدهم
درس هفدهم
درس هفدهم – امنیت در سوئیچ
امنیت یکی از مهم‌ترین موضوعات در سوئیچ‌ها است که باهم به این موضوع می‌پردازیم. امنیت از طریق قرار دادن رمز عبور روی پورت consol که قبلاً در روتر این کار را انجام دادیم. امنیت درVTY یا همان خط مجازی که از طریق این روش به سوئیچ یا روتر Telnet می‌کنیم: ایجاد …
Q
درس هفدهم
درس هجدهم
درس هجدهم – کار با اکسس لیست (Access List)
از Access List برای مدیریت ترافیک در شبکه استفاده می‌شود، مثلاً شما می‌توانید به یک یا چند کامپیوتر اجازه دسترسی به منابع خاصی از شبکه را ندهید که یکی از مهم‌ترین بخش‌های کار در شبکه است. در کل دو نوع Access List در شبکه داریم که با شماره‌های مختلف مشخص شده‌اند. Access List استاندارد با …
R
درس هجدهم
درس نوزدهم
درس نوزدهم – کار با Nat & Pat در سیسکو
همان‌طور که می‌دانید ip هایی که درون شبکه خود استفاده می‌کنیم، invalid می‌باشند و برای ارتباط با دنیای اینترنت باید تبدیل به یک ip valid شوند، ip valid توسط سازمان IANNA رجیستر و تعریف می‌شود و در دنیای اینترنت اعتبار دارد. NAT(Network Address Translation) روشی برای ترجمه­ی ip Invalid یا درون شبکه به ip valid …
T
درس نوزدهم
درس بیستم
درس بیستم – سرویس DHCP در سیسکو
سرویس Dynamic Host Configuration Protocol یا DHCP به شما اجازه می‌دهد تا به صورت خودکار به کلاینت‌های خود ip دهید. سرویس بسیار پرکاربرد که با نحوه­ی راه‌اندازی آن آشنا خواهیم شد. یک سرور که نقش DHCP را بازی می‌کند از اجزای زیر تشکیل شده است: IP address Subnet mask Domain name Default gateway (routers) DNS …
U
درس بیستم
درس بیست و یکم
درس بیست و یکم – بررسی Wan Connection
شبکه­ی گسترده (WAN)یک شبکه­ی رایانه‌ای است که ناحیه­ی جغرافیایی نسبتاً وسیعی را پوشش می‌دهد (برای نمونه از یک کشور به کشوری دیگر یا از یک قاره به قاره‌ای دیگر). این شبکه‌ها معمولاً از امکانات انتقال خدمات دهندگان عمومی، مانند شرکت‌های مخابرات استفاده می‌کند. به عبارت کمتر رسمی، این شبکه‌ها از مسیریاب‌ها و لینک‌های ارتباطی عمومی …
V
درس بیست و یکم
درس بیست و دوم
درس بیست و دوم – بررسی IPV6
شبکه‌هایی که با آن‌ها در حال حاضر کار می‌کنیم، بیشتر آن‌ها از IPV4 استفاده می‌کنند، به دلیل تولید بسیار زیاد ادوات الکترونیکی و استفاده­ی آن‌ها از اینترنت این آدرس­ها در حال اتمام می‌باشند که همین امر باعث شد که محققان سازمان Internet Engineering Task Force (IETF) مدل جدید آن را با عنوان IPv6 معرفی کردند …
W
درس بیست و دوم
درس بیست و سوم
درس بیست و سوم – کار با EtherChannel در سیسکو
شما مدیر یک شبکه­ ی بسیار بزرگ هستید و از کار افتادن شبکه، حتی برای چند لحظه هم برای شما مشکل‌ساز خواهد بود، برای همین شما باید از روش‌هایی استفاده کنید تا در زمانی که یک مشکل برای یک کابل ایجاد شود، کل شبکه از رده خارج نشود. برای اتصال ۲ سوئیچ به هم از …
X
درس بیست و سوم
درس بیست و چهارم
درس بیست و چهارم – تنظیم SSH در روتر سیسکو
SSH یک پروتکل رمزنگاری برای ارتباط بین کاربر با سرور است که این ارتباط از نوع راه دور است و ضریب امنیتی آن بسیار بالا است. باهم یک مثال از این پروتکل را بررسی می‌کنیم. یک روتر ۲۸۱۱ و یک pc را به لیست اضافه کنید و آن‌ها را به مانند شکل زیر متصل کنید. …
Y
درس بیست و چهارم
درس بیست و پنجم
درس بیست و پنجم – Password Recovery، ریکاوری و یا تغییر رمز عبور
شما مدیر یک شبکه هستید و روی روتر خود، رمز عبور قرار می‌دهید تا کسی بدون اجازه وارد روتر نشود، اما زمانی پیش می‌آید که شما این رمز را فراموش کردید و در آن موقع است که درگیر این رمز می‌شوید تا رمز مورد نظر روتر را به یاد بیاورید، اما نمی­شود. برای اینکه این …
Z
درس بیست و پنجم
درس بیست و ششم
درس بیست و ششم – بررسی دستور Redistribute
پروتکل‌های مختلف را باهم کار کردیم و نحوه­ی راه‌اندازی آن را باهم یاد گرفتیم. زمانی پیش می‌آید که شما در شبکه­ی خود از دو پروتکل مختلف، مانند Rip و Eigrpاستفاده می‌کنید که این دو پروتکل اگر تنظیماتی روی آن‌ها انجام نشود، نمی‌توانند با همدیگر ارتباط برقرار کنند، به این علت از دستور Redistribute برای ترجمه­ی …
A1
درس بیست و ششم
درس بیست و هفتم
درس بیست و هفتم – HSRP (Hot Standby Router Protcol)
اگر شما مدیر شبکه هستید، همیشه سعی کنیدRedundancy یا اطمینان کار را در شبکه­ی خود حفظ کنید. این پروتکل که از ساخته‌های شرکت سیسکو است، با عنوان HSRP به شما این قابلیت را می‌دهد که چند روتر را در یک مجموعه قرار دهید و یکی از این روترها را که روتر اصلی است Active Router، …
B1
درس بیست و هفتم
درس بیست و هشتم
درس بیست و هشتم – بررسی GLBP (Gateway Load Balancing Protocol)
این پروتکل، نسخه­ی بهبودیافته­ی پروتکل HSRP است که توسط شرکت سیسکو ارائه شده است و برایLoad balancing استفاده می‌شود. کار اصلی این پروتکل به این صورت است که چند روتر در یک Subnet قرار دارند و باید مانند قبل، روی یک IP نقش Defualt Gateway را بازی کنند. روتری که Priority آن بالاتر باشد، می‌شود …
C1
درس بیست و هشتم
درس بیست و نهم
درس بیست و نهم – دستورات دوره ی CCNA
نگاه کلی به دستورات و نحوه­ی نوشتن و کار کردن با آن‌ها: Router>enable Router>enab Router>en می‌توانید دستورات را به صورت کامل و یا به صورت چند کلمه بنویسید. Router#configure terminal Router#config t به جای نوشتن یک کلمه به صورت کامل آن را خلاصه کنید. Router#sh = Router#show بعد از نوشتن چند کلمه از یک دستور، …
D1
درس بیست و نهم
آخرین آموزش ها
Scroll to Top