در ادامه ی کار میخواهیم برای شروع، یک دیتابیس ایجاد و بر روی آن کارهای مختلفی را انجام میدهیم، ایجاد دیتابیس را میتوانیم به دو صورت انجام دهیم، یکی بهصورت گرافیکی و از طریق نرمافزار SSMS و یکی از طریق کد T-SQL که در ادامه هر دو روش را بررسی خواهیم کرد.
برای شروع بهمانند شکل 1-3 وارد SSMS شوید و بر روی Databases کلیک راست کنید و بر روی New Database کلیک کنید.
شکل 1-3 ایجاد دیتابیس
در شکل 2-3 باید نام دیتابیس مورد نظر خود را در قسمت Database Name وارد کنید و در قسمت Owner باید یک کاربر را بهعنوان صاحب این دیتابیس انتخاب کنید که اگر انتخاب نکنید، همین کاربری که با آن در حال ایجاد دیتابیس هستید بهعنوان صاحب آن در نظر گرفته خواهد شد؛ بعد از واردکردن نام در قسمت Database name، دو گزینه با نام دیتابیس شما ایجاد میشود که اولی (DB1) نام دیتابیس و دومی (DB1_Log) دیتابیسی برای ثبت Log است، این دو مکمل هم هستند و حتماً برای اجرا به همدیگر نیاز دارند.
شکل 2-3 ایجاد دیتابیس
در قسمت Option که در شکل 3-3 مشخص شده است، گزینههایی وجود دارد، گزینهی Collation به روشی برای مقایسهی اطلاعات با هم اشاره دارد؛ قسمت Recovery model که مربوط به عملیات پشتیبانگیری و بازیابی اطلاعات است که در موقع مناسب توضیح خواهیم داد. در قسمت Compatibility level هم میتوانید مشخص کنید که این دیتابیس با کدام نسخه از SQL سازگاری داشته باشد.
شکل 3-3 ایجاد دیتابیس
بعد از ایجاد دیتابیس میتوانید بهمانند شکل 4-3 در قسمت Databases، این دیتابیس جدید را مشاهده کنید.
شکل 4-3
اگر وارد مسیر مورد نظر در شکل 5-3 شوید، فایل دیتابیس تولید شده را مشاهده میکنید که همان دو فایلی است که اشاره کردیم.
شکل 5-3 لیست دیتابیس
نکته:
سعی کنید در اول کار زمانیکه میخواهید دیتابیس خود را ایجاد کنید، آدرس آن را در یک مکان مطمئن و با حجم بالا قرار دهید تا در آینده با اضافه شدن داده، حجم و اطلاعات شما حفظ شود.
ایجاد جدول در دیتابیس
برای ایجاد جدول در دیتابیس مورد نظر باید بهمانند شکل 25-2 بر روی پوشهی Tables کلیک راست کنید و گزینهی Table را از قسمت New انتخاب کنید.
شکل 6-3 ایجاد جدول
در شکل 7-3 باید در قسمت Column Name، نام ستون خود را وارد کنید که چهار مورد وارد شده است و در قسمت Data Type باید نوع ستون مورد نظر را از نظر عددی، حرفی و … انتخاب کنید، برای ذخیره کردن این جدول باید بر روی عنوان جدول کلیک راست کنید و گزینهی Save را انتخاب کنید.
شکل 7-3 ایجاد جدول
بعد از ایجاد جدول باید جدول مورد نظر در قسمت Table نمایش داده شود، اگر اینچنین نشد باید بهمانند شکل 8-3 بر روی Tables کلیک راست کنید و گزینهی Refresh را انتخاب کنید تا جدول مورد نظر مشخص شود.
شکل 8-3 ایجاد جدول
بعد از ایجاد جدول میخواهیم اطلاعاتی در آن وارد کنیم؛ برای این کار در شکل 9-3 بر روی dbo.Table_1 کلیک راست کنید و گزینهی Edit Top 200 Rows را انتخاب کنید.
شکل 9-3 ورود اطلاعات در جدول
در شکل 10-3 اطلاعاتی را وارد کنید و صفحهی مورد نظر را ببندید.
شکل 10-3 ورود اطلاعات در جدول
برای اینکه اطلاعات موجود در جدول را مشاهده کنید، میتوانید بهمانند شکل 11-3 بر روی جدول مورد نظر کلیک راست کنید و گزینهی Select Top 1000 Rows را انتخاب کنید.
شکل 11-3 نمایش اطلاعات جدول
همانطور که در شکل 12-3 مشاهده میکنید، اطلاعات جدول توسط یک اسکریپت در خروجی به نمایش گذاشته شده است که در ادامه، در مورد کد مورد نظر توضیحاتی خواهیم داد.
شکل 12-3 نمایش اطلاعات جدول
بعد از ایجاد اولیه ی جدول و واردکردن مقادیری در آن، میخواهیم در مورد نوع دادهی ورودی صحبت کنیم که بسیار مهم است.