درس سوم – نصب SQL Server 2019 در ویندوز

قبل از نصب SQL Server 2019 بهتر است یک موضوع بسیار مهم را بررسی کنیم، همان‌طور که می‌دانید دو نوع سیستم داریم:

  • فیزیکی
  • مجازی

به طور معمول یک سیستم فیزیکی با رم و هارد و فضای ذخیره‌سازی مناسب را برای نصب SQL Server در نظر می‌گیرید و فکر می‌کنید بهترین عملکرد را ارائه دادید، اما اگر در این‌ بین، اطلاعات شما از دست برود و هارددیسک شما خراب شود، آن‌وقت چه کاری باید انجام دهید، آیا به نظر شما استفاده از سیستم فیزیکی برای استفاده­ی مستقیم از SQL Server کار درستی خواهد بود؟

هرچند می‌توانید با روش‌هایی مانند Raid بندی و روش‌های دیگر جلوی ازبین‌رفتن اطلاعات را بگیرید، اما بهترین کار این است که از مجازی‌سازی استفاده کنیم و ازروی ماشینی که ایجاد می‌کنیم، پشتیبان تهیه کنیم تا در موقع ازدست‌رفتن سرور در سریع‌ترین زمان ممکن بتوانیم آن را برگردانیم، البته روش‌های پشتیبان‌گیری در SQL یک موضوع مفصل خواهد بود که در فصل مربوط به پشتیبان‌گیری به‌صورت کامل به آن خواهیم پرداخت.

ما برای این کتاب سرور مجازی را انتخاب می‎کنیم، بهترین عملکرد در مجازی‌سازی را شرکت VMware ارائه می‌دهد و شما می‌توانید ماشین مورد نظر خود را توسط نرم‌افزار VMware Workstation و یا با سیستم‌عامل ESXi ایجاد کنید که کار با این نرم‌افزار‌‎ها را در کتاب VMware Systems به طور کامل توضیح دادیم و می‎توانید نسخه­ی الکترونیکی را از سایت بنده دریافت کنید.

برای این کتاب ما از یک سرور ESXi استفاده کردیم که روی آن یک ماشین مجازی ایجاد کردیم و سخت‌افزار مناسب را برای آن در نظر گرفتیم، بعد از این کار بر روی آن ویندوز سرور 2019 نصب کردیم تا همه چیز برای نصب نرم‌افزار SQL آماده باشد.

برای اینکه نرم‌افزار SQL Server 2019 را دانلود کنید می‌توانید به‌صورت مستقیم از سایت مایکروسافت دانلود کنید و یا اینکه آن را از سایت‌های ایرانی دانلود کنید که آدرس آن هم در زیر قرار دارد:

https://soft98.ir/software/programming/3594-microsoft-sql-server-all-2017-full-1.html

بعد از دانلود فایل مورد نظر، به‌مانند شکل 1-2 بر روی فایل Setup.exe دو بار کلیک کنید.

شکل 1-2 فایل Setup

اولین صفحه‌ای که به شما نمایش داده می‌شود، شکل 2-2 است که گزینه‌های مختلفی را به شما ارائه می‌دهد، مثلاً در گزینه‌ی اول اطلاعاتی را در مورد سخت‌افزار و نرم‌افزار موردنیاز برای نصب SQL Server توضیح می‌دهد و همچنین در گزینه‌های دیگر می‌توانید موارد دیگر را هم بررسی کنید.

برای اینکه متوجه شویم که سیستمی که در حال نصب SQL بر روی آن هستیم آیا مناسب است یا نه باید در شکل 2-2 بر روی لینک System Configuration Checker کلیک کنید، تا به‌مانند شکل 3-2 همه‌ی گزینه‎ ها اوکی باشد.

شکل 2-2  نصب SQL Server

شکل 3-2 بررسی نصب SQL

برای اینکه نصب SQL Server  را آغاز کنید، باید به‌مانند شکل 4-2 وارد Installation شوید و بر روی New SQL Server stand-alone installation or add fearure to an existing installation کلیک کنید.

شکل 4-2  نصب SQL

در شکل 5-2 باید سریال نرم‌افزار را وارد و بر روی Next کلیک کنید.

شکل 5-2 سریال برنامه

در شکل 6-2 باید توافقنامه­ی استفاده از این نرم‌افزار را مطالعه و درصورتی‌که آن را قبول دارید، تیک گزینه‌ی I accept the license terms را انتخاب و بر روی Next کلیک کنید.

شکل 6-2 تأیید توافقنامه

به‌مانند شکل 7-2 می‌توانید با انتخاب تیک گزینه‌ی Use Microsoft Updates To …  آخرین آپدیت‌های نرم‌افزار SQL را از سایت مایکروسافت دریافت کنید.

شکل 7-2 دریافت آپدیت

در شکل 8-2 بررسی اولیه انجام می‌شود و در این قسمت همه چیز باید Passed باشد، اگر به شکل 8-2 توجه کنید، متوجه خواهید شد که قسمت Firewall با یک اخطار روبرو شده است و به این موضوع اشاره دارد که برای استفاده از SQL در شبکه باید پورت‌های مورد نظر آن در فایروال باز باشد که با یاری خدا در ادامه این کار را انجام خواهیم داد.

شکل 8-2 بررسی نیازمندی‌های اولیه

در شکل 9-2 باید تیک گزینه‌ی Database Engine را انتخاب کنید و همچنین می‌توانید مسیر نصب را تغییر دهید.

شکل 9- 2 انتخاب Feature

در شکل 10-2 باید Instance را مشخص کنید، Instance را به‌عنوان یک ظرف در نظر بگیرید که داخل آن می‌‍توانید دیتابیس خود را قرار دهید و نرم‌افزار‌های خاص خود را داشته باشید، مثلاً اطلاعاتی که در Instance با نام DB1 قرار دارد با اطلاعاتی که در Instance با نام DB2 قرار دارد متفاوت است، اصولاً Instance را به‌عنوان یک مزرعه­ی جدا می‌شناسند که داخل آن می‌توانید دیتابیس‌ها و سرویسهای خود را داشته باشید، در شکل 10-2 Instance با نام پیش‌فرض MSSQLSERVER قرار دارد که سرویس را بر روی آن فعال می‌کنیم.

شکل 10-2 بررسی Instance

در شکل 11-2 باید یک کاربر را برای اجرای سرویس‌های SQL در نظر بگیرید، توجه داشته باشید که آن کاربر دسترسی لازم در شبکه را داشته باشد، برای همین منظور کاربر babajani که یک کاربر تحت دومین است با دسترسی کامل به شبکه وارد شده است و با همین کاربر هم باید در ادامه وارد SQL شویم.

شکل 11-2 تنظیم سرور

در شکل 12-2 باید مشخص کنید که چه کاربرانی دسترسی به Database داشته باشند که با کلیک بر روی Add Current User می‌توانید با کاربری که در حال نصب SQL هستید، آن را به لیست اضافه کنید و یا اینکه هر کاربر دیگری که مورد نظر شماست با کلیک بر روی Add آن را به لیست اضافه کنید، توجه داشته باشید دو حالت احراز هویت وجود دارد که به‌صورت پیش‌فرض Windows aythentication mode انتخاب شده است و اگر بخواهید کاربر sa که کاربر پیش‌فرض در SQL است باید در این قسمت گزینه Mixed Mode را انتخاب و یک رمز عبور برای آن در نظر بگیرید.

شکل 12-2 تنظیم دسترسی به دیتابیس

در شکل 13-2 بر روی Install کلیک کنید تا کار نصب آغاز شود.

شکل 13-2 Install SQL

همان‌طور که در شکل 14-2 مشاهده می‌کنید نرم‌افزار SQL Server به‌درستی بر روی سرور نصب شده است.

شکل 14-2 Finish Install

اگر بعد از نصب به‌مانند شکل 15-2 وارد Services شوید، مشاهده خواهید کرد که سرویس SQL Server به‌درستی در حال اجرا است.

شکل 15-2 سرویس SQL Server

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top